Stamppot spinazie met brie

Stamppot spinazie met brie

Totale tijd 50 minuten
Gang Main Course
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappelen
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram brie
  • 4 eetlepels boter
  • 750 gram spinazie
  • 1.5 deciliter melk
  • 2 eetlepels mosterd

Instructies
 

  • Maak de spinazie schoon, was deze en laat de spinazie uitlekken.
  • Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
  • Pel de ui en knoflookteentjes en snipper deze fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
  • Schep er dan de spinazie door en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze een keer door midden.
  • Snijd de brie in stukjes.
  • Verwarm in een pan de melk.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk door.
  • Schep dan de spinazie, tomaatjes, brie en mosterd door de aardappelpuree.
  • Breng de stamppot zo nodig nog op smaak met peper en zout.
Trefwoord aardappelen, brie, soufflé, spinazie, stamppot


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept